Агар – агар 30 g
Описание
Агар-агар е растителен заместител на желатина, извлечен от червени и кафяви водорасли. Той няма вкус, цвят и мирис и стяга по-силно и бързо от желатина.
Препоръчителна употреба
Добавете 1 ч.л. агар-агар към 1 ч.ч. гореща вода и изчакайте да се разтвори. Сложете сместа да заври, оставете да къкри 2-5 минути и смесете с останалите затоплени съставки. Оставете да се охлади и желира. Не е необходимо да се слага в хладилник.
Съхранение
На сухо и хладно място – препоръчително в хладилник.
Хранителни стойности за 100 g
| Енергийна стойност (Kcal) | 183 |
| Мазнини (g) | 0.3 |
| от които наситени мастни киселини (g) | 0.3 |
| Въглехидрати (g) | 10.0 |
| от които захари (g) | 0.5 |
| Влакнини (g) | 70.0 |
| Белтъчини (g) | 0.00 |
Произход
Германия

