Агар – агар 30 g

Описание

Агар-агар е растителен заместител на желатина, извлечен от червени и кафяви водорасли. Той няма вкус, цвят и мирис и стяга по-силно и бързо от желатина.

Препоръчителна употреба

Добавете 1 ч.л. агар-агар към 1 ч.ч. гореща вода и изчакайте да се разтвори. Сложете сместа да заври, оставете да къкри 2-5 минути и смесете с останалите затоплени съставки. Оставете да се охлади и желира. Не е необходимо да се слага в хладилник.

Съхранение

На сухо и хладно място – препоръчително в хладилник.

Хранителни стойности за 100 g

Енергийна стойност (Kcal) 183
Мазнини (g) 0.3
от които наситени мастни киселини (g) 0.3
Въглехидрати (g) 10.0
от които захари (g) 0.5
Влакнини (g) 70.0
Белтъчини (g) 0.00

Произход

Германия