Кайсиеви ядки горчиви 200 g
Описание
Горчивите кайсиеви ядки, подобно на горчивите бадеми са известни със съдържащия се в тях витамин В17 (амигдалин), за който се смята, че действа пагубно на раковите клетки, а в големи количества може да е отровен.
Препоръчителна употреба
Могат да се добавят към салати и закуски, а препоръчителната дневна доза е не повече от 10 ядки.
Съхранение
На сухо и прохладно място при стайна температура.
Хранителни стойности за 100 g
Енергийна стойност (Kcal) | 630 |
Мазнини (g) | 54.0 |
от които наситени мастни киселини (g) | 4.0 |
Въглехидрати (g) | 13.0 |
от които захари (g) | 0.0 |
Влакнини (g) | 8.0 |
Белтъчини (g) | 19.0 |
Сол (g) | 0.01 |
Произход
Узбекистан/ Турция