Орехов тахан 250 g

Описание

Таханът от смлени печени орехови ядки е добър източник на протеини и витамини А и Е. Той действа благоприятно на функционирането на нервната система.

Препоръчителна употреба

За директна консумация или като добавка към сладки и солени ястия. Може да се маже на филийки, да се прибавя към шейкове и смутита или да бъде основа на сосове и дресинги.

Съхранение

На сухо и прохладно място при стайна температура. Отделянето на олиото на повърхността не е притеснително, нужно е само да разбъркате тахана, за да възвърне кремообразния си вид.

Хранителни стойности за 100 g

Енергийна стойност (Kcal) 687
Мазнини (g) 65.0
от които наситени мастни киселини (g) 6.0
Въглехидрати (g) 7.0
от които захари (g) 3.0
Влакнини (g) 7.0
Белтъчини (g) 15.0
Сол (g) 0.01

Произход

България