Орехов тахан 250 g
Описание
Таханът от смлени печени орехови ядки е добър източник на протеини и витамини А и Е. Той действа благоприятно на функционирането на нервната система.
Препоръчителна употреба
За директна консумация или като добавка към сладки и солени ястия. Може да се маже на филийки, да се прибавя към шейкове и смутита или да бъде основа на сосове и дресинги.
Съхранение
На сухо и прохладно място при стайна температура. Отделянето на олиото на повърхността не е притеснително, нужно е само да разбъркате тахана, за да възвърне кремообразния си вид.
Хранителни стойности за 100 g
Енергийна стойност (Kcal) | 687 |
Мазнини (g) | 65.0 |
от които наситени мастни киселини (g) | 6.0 |
Въглехидрати (g) | 7.0 |
от които захари (g) | 3.0 |
Влакнини (g) | 7.0 |
Белтъчини (g) | 15.0 |
Сол (g) | 0.01 |
Произход
България