Босилек 15 g
Описание
Познатата на всички подправка с характерен вкус и аромат има антибактериални и противовъзпалителни свойства.
Препоръчителна употреба
Традиционно се добавя в паста, пица, салати, а от свежи листенца босилек се приготвя един от най-известните сосове – песто. Да се прибавя в края на термичната обработка или след нея.
Съхранение
На сухо и прохладно място при стайна температура.
Хранителни стойности за 100 g
Енергийна стойност (Kcal) | 300 |
Мазнини (g) | 4.0 |
от които наситени мастни киселини (g) | 0.8 |
Въглехидрати (g) | 43.0 |
от които захари (g) | 42.6 |
Влакнини (g) | 17.8 |
Белтъчини (g) | 14.0 |
Сол (g) | 0.09 |
Произход
Египет