Първо приготвяме основата на тортата. Фурмите трябва да са меки, за да се смелят по-лесно. Ако са по-твърди и сухи, за няколко минути ги залей с гореща вода, за да омекнат и ги отцеди след това.
Смиламе орехите заедно с кокосовите стърготини. Смесваме смлените фурми и ядките. Добавяме и малко разтопено какаово масло, разбъркваме и разпределяме равномерно на дъното на тава с падащо дъно (26 см).
За приготвянето на кремовете използваме кашу, което накисваме във вода за около 4-5 часа. Отцеждаме го от водата и след това го използваме.
Приготвяме шоколадовия слой. Смиламе кашуто заедно с кокосовата сметана. Използваме кокосова сметана, тъй като е с по-висока масленост. Отделяме при използването само гъстата част, която е точно като крем, както е и в рецептата в оригинал. Водата можеш да използваш за освежаваща напитка. За цялата торта е нужна една опаковка кокосова сметана 400 мл.
Разтопяваме шоколада на водна баня. Смесваме го със смляното кашу. Добавяме малко мед на вкус и разтопеното какаово масло. Разбъркваме и изливаме равномерно върху тортата. Прибираме във фризер, докато стегне – около 30-40 минути до 1 час.
Приготвяме ягодовия слой. Смиламе в блендер кашуто, кокосовата сметана и ягодите. Добавяме мед на вкус, какаовото масло и малко ванилия. Изваждаме формата от фризера и покриваме стегналия шоколадов слой с ягодовата смес. Връщаме във фризера, докато стегне.
Накрая декорирай с ягоди или друго според твоята фантазия и въображение.