Царевичен кейк с кокосова заливка

Понякога ви се приисква да се поглезите с някой наистина зашеметяващ десерт, нали? Елица от Cake and Pancake има предложение за вас – кейк с полента и кокосова заливка, който ни вдъхнови да станем майстори в приготвянето на десерти!

 

Продукти

  • 1 1/2 ч.ч. оризово мляко;
  • 1 1/2 ч.ч. пшенично брашно;
  • 1 1/2 ч.ч. полента;
  • 1 ч.ч. кокосова захар;
  • 2/3 ч.ч. олио;
  • 1 с.л. бакпулвер;
  • Кора от един портокал;
  • 1/2 ч.ч. сок от портокал;
  • щипка сол;

    За Кокосовата заливка:
    • 100 гр. кокосов крем;
    • 1/2 ч.ч. кокосово мляко;

    Допълнително:

    • 1/2 грейпфрут*;
    • 1/2 лайм*;
      *Може да използвате други плодове по избор. Ели е предпочела грейпфрут, защото киселинността му се съчетава много приятно със сладката кокосова заливка.

Начин на приготвяне

 

  1. За кейка включете фурната да загрява на 180С и си пригответе тава за печене с диаметър около 22-24 см като я намажете с мазнина и покриете дъното и стените с хартия за печене.
  2. Смесвате всички сухи продукти в купа.
  3. В отделна купа смесвате всички останали продукти и разбърквате добре.
  4. Прибавяте мокрите продукти към сухите и разбивате за около 5 минути с миксер.
  5. Изсипвате сместа в тавичката за печене и печете около 35-40 минути. Проверявайте за готовност с дървена клечка.
  6. Когато извадите от фурната, оставете да изстине напълно преди да отделите от формата.
  7. Когато кейкът е напълно изстинал, надупчете горната част с вилица или дървено шишче.
  8. Кокосовата заливка приготвяте като слагате 1/2 от кокосовото мляко и кокосовия крем в касерола и загрявате докато се получи течна смес. При необходимост добавете още няколко супени лъжици от кокосовото мляко, за да стане по-течно.
  9. Така топлата смес изсипете внимателно върху кейка и оставете да изстине и да стегне кокосовата заливка.
  10. Декорирайте с грейпфрут, лайм и свежа мента или други цитрусови плодове по избор.
Ели ни посъветва да хапнем кейка на следващия ден след приготвянето, защото тогава ще е поел по-добре от кокосовата заливка. ? Последвайте я за още кулинарно вдъхновение в нейния блог и социални мрежи!