Слънчевата Галина от блога Gali Tastes направи любимата на всички шакшука по нов начин – с булгур. Ние нямаме търпение да си я приготвим, защото изглежда невероятно. Пробвайте и вие!
Продукти
2 червени чушки
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 консерва домати
1/2 ч.чаша булгур
4 яйца
50 – 60гр. бяло саламурено сирене
Подправки
2 с.л. кафява захар
по 1 с.л. пушен червен пипер и черен пипер
1/2 с.л. сол
по 1/4 ч.л. къри, куркума, джинджифил и лют червен пипер
пресен магданоз за поръсване
Подправките са препоръчани от Галина, за да бъде ястието с приятен леко пиперлив послевкус.
Начин на приготвяне
Булгурът се измива добре и се оставя да се накисне, докато нарежем зелнчуците на ситно. Лукът и чесънът се запържват в зехтин до златисто, след което се добавят червените чушки и се запържва за още 5 минути.
Добавя се булгурът и котлонът се намаля. При необходимост се добавя още малко зехтин и се запържва докато булгурът добие златист цвят. Добавят се доматеният сос и подправките.
Когато чушките омекнат се добавят и яйцата на очи върху доматената смес. Яйцата се похлупват с капак и се оставят докато се сготвят. Около 6-7 минути за рохки яйца.
Изключваме от котлона, натрошаваме сиренето и поръсваме всяко яйце с малко сол и черен пипер. Накрая поръсваме с нарязан на ситно пресен магданоз и сервираме.
Не пропускайте да последвате Гали за още лесни и вкусни рецепти в нейните Instagram и Facebook!
Trackbacks/Pingbacks