Киноа с шийтаке

Вдъхновяващата Албена, фитнес инструктор и кулинарен виртуоз, приготви за нас неповторима киноа с шийтаке.  ?

Продукти

  • 60 гр киноа
  • 200 гр гъби шийтаке
  • 4 скилидки чесън

Подправки

  • 2 с.л. гхий
  • 200 гр домашен зеленчуков бульон
  • пресен магданоз за поръсване
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1 с.л. натурален соев сос

Начин на приготвяне

Разтопете маслото в дълбока тенджера и добавете нарязаните на ленти гъби, от които сте отстранили пънчетата. Гответе на ниска температура с често бъркане за около 10 минути. Добавете чесъна, виното, бульона, соевия сос, киноата и солта. Засилете котлона докато кипне, намалете го и оставете да къкри oколо 20 минути. Свалете от котлона, поръсете с черния пипер и маданоза и консумирайте ястието топло!
Благодарим на Албена за рецептата, а вас подканваме да я последвате в Instagram, където ще получите полезни съвети за хранене и тренировки!