Вдъхновяващата Албена, фитнес инструктор и кулинарен виртуоз, приготви за нас неповторима киноа с шийтаке. ?
Продукти
60 гр киноа
200 гр гъби шийтаке
4 скилидки чесън
Подправки
2 с.л. гхий
200 гр домашен зеленчуков бульон
пресен магданоз за поръсване
сол и черен пипер на вкус
1 с.л. натурален соев сос
Начин на приготвяне
Разтопете маслото в дълбока тенджера и добавете нарязаните на ленти гъби, от които сте отстранили пънчетата. Гответе на ниска температура с често бъркане за около 10 минути. Добавете чесъна, виното, бульона, соевия сос, киноата и солта. Засилете котлона докато кипне, намалете го и оставете да къкри oколо 20 минути. Свалете от котлона, поръсете с черния пипер и маданоза и консумирайте ястието топло! Благодарим на Албена за рецептата, а вас подканваме да я последвате в Instagram, където ще получите полезни съвети за хранене и тренировки!