Изпробвайте тази супер рецепта за кюфтенца от булгур, сътворена от Надя от блогът Ние с мама!
Продукти
1/2 ч.ч. булгур
6-7 бр. сушени домати
1 морков
1 бр. малък зелен лук
1 яйце
2 с.л. брашно от елда
Подправки
пресен магданоз
кимион
кориандър
босилек
риган
сол
Начин на приготвяне
Измийте и накиснете булгура за 30 минути във вода. Сварете го в съотношение 1 част булгур : 3 части вода и го оставете да се охлади. Настържете моркова на ситно ренде, а сушените домати нарежете на дребно. В голяма купа смесете ситно нарязаните магданоз и зелен лук, заедно с яйцето, булгура, моркова и сухите подправки. Всичко се смесва добре и се прибавя брашното, за да събере сместа. Можете да заместите с друг вид брашно или с галета. Ако имате време, оставете сместа в хладилник за половин-един час. От сместа се оформят малки сплескани кюфтенца, подреждат се върху хартия за печене и се пекат 25 минути в предварително загрята на 200°С фурна (с вентилатор). Намазняваме ги леко със зехтин.
Разгледайте Facebook и Instagram страниците на Надя за още вдъхновяващи кулинарни предложения за малки и големи!