Брашно от нахут 250 g
Описание
Нахутено брашно традиционно се използва в индийската кухня, а днес все повече навлиза и в нашата, заради разнообразните му приложения.
Препоръчителна употреба
Използвайте в сладки и солени печива. Подходящо е за паниране и сгъстяване на сосове и супи. Често се добавя като заместител на яйцето във веган рецепти.
Съхранение
На сухо и прохладно място при стайна температура.
Хранителни стойности за 100 g
Енергийна стойност (Kcal) | 335 |
Мазнини (g) | 5.9 |
от които наситени мастни киселини (g) | 1.1 |
Въглехидрати (g) | 44.3 |
от които захари (g) | 2.3 |
Влакнини (g) | 15.5 |
Белтъчини (g) | 18.5 |
Сол (g) | 0.09 |
Произход
Турция