Брашно от нахут 250 g

Описание

Нахутено брашно традиционно се използва в индийската кухня, а днес все повече навлиза и в нашата, заради разнообразните му приложения.

Препоръчителна употреба

Използвайте в сладки и солени печива. Подходящо е за паниране и сгъстяване на сосове и супи. Често се добавя като заместител на яйцето във веган рецепти.

Съхранение

На сухо и прохладно място при стайна температура.

Хранителни стойности за 100 g

Енергийна стойност (Kcal) 335
Мазнини (g) 5.9
от които наситени мастни киселини (g) 1.1
Въглехидрати (g) 44.3
от които захари (g) 2.3
Влакнини (g) 15.5
Белтъчини (g) 18.5
Сол (g) 0.09

Произход

Турция