Елда 500 g
Описание
Елдата е една от най-чистите храни, защото нейното отглеждане не изисква употребата на химически препарати. Тя не съдържа глутен и е богата на витамини А, В, E и фибри, които подобряват храносмилането.
Препоръчителна употреба
Елдата е известна със своята широка употреба както в сладки, така и в солени ястия.
Сварете елдата в съотношение 1:3 (1 част елда към 3 части вода) за около 10-15 минути. Готова е, когато зрънцата се разпукат, набъбнат и омекнат.
Съхранение
На сухо и прохладно място при стайна температура.
Хранителни стойности за 100 g
Енергийна стойност (Kcal) | 389 |
Мазнини (g) | 3.4 |
от които наситени мастни киселини (g) | 0.7 |
Въглехидрати (g) | 71.5 |
от които захари (g) | 0.0 |
Влакнини (g) | 10.0 |
Белтъчини (g) | 13.2 |
Сол (g) | 0.00 |
Произход
Китай