Овес 500 g
Описание
Тези зърна овес са почистени само от външната си негодна за консумация обвивка, за да запазят всички полезни съставки и хранителни вещества. Те са добър източник на бавни въглехидрати, витамини от В група и минерали.
Препоръчителна употреба
Овесът се вари в съотношение 1:2 във вода на бавен огън за 20-30 минути. Може да бъде прибавян към салати или здравословни закуски, защото контролира нивата на холестерола.
Съхранение
На сухо и прохладно място при стайна температура.
Хранителни стойности за 100 g
| Енергийна стойност (Kcal) | 355 |
| Мазнини (g) | 7.0 |
| от които наситени мастни киселини (g) | 1.0 |
| Въглехидрати (g) | 57.0 |
| от които захари (g) | 1.0 |
| Влакнини (g) | 10.0 |
| Белтъчини (g) | 11.0 |
| Сол (g) | 0.02 |
Произход
Австрия

