Ръж 500 g
Описание
Дълги години смятана за храната на бедните, днес все повече хора преоткриват полезните свойства на ръжта. Тя съдържа повечето витамини от В групата, богата е на фибри, фосфор, магнезий, цинк, желязо, мед и калий.
Препоръчителна употреба
Измийте ръжта добре под течаща вода. Варете чаша ръж в две чаши и половина вода за около час и половина на слаб огън. Използва се накисната в мляко в комбинация с мюсли и плодове за закуска. Подходяща за каша със сиренa и зеленчуци.
Съхранение
На сухо и прохладно място при стайна температура.
Хранителни стойности за 100 g
Енергийна стойност (Kcal) | 328 |
Мазнини (g) | 2.0 |
от които наситени мастни киселини (g) | 1.0 |
Въглехидрати (g) | 61.0 |
от които захари (g) | 1.0 |
Влакнини (g) | 13.0 |
Белтъчини (g) | 10.0 |
Сол (g) | 0.01 |
Произход
Австрия/ Словакия