Спелта 500 g

Описание

Спелтата (динкел) е позната още от древността. Тя е лесна за отглеждане и издържлива култура. Съдържа голямо количество протеини, витамините А, Е, В1 и В2, както и желязо, магнезий, фосфор и калций.

Препоръчителна употреба

Накиснете семената за 12 часа, след което можете да ги добавите към салати или закуски. Сварена за около 40 минути, спелтат може да замести ориза и картофите в различни ястия.

Съхранение

На сухо и прохладно място при стайна температура.

Хранителни стойности за 100 g

Енергийна стойност (Kcal) 358
Мазнини (g) 2.2
от които наситени мастни киселини (g) 0.7
Въглехидрати (g) 63.6
от които захари (g) 4.4
Влакнини (g) 10.4
Белтъчини (g) 15.8
Сол (g) 0.01

Произход

Австрия