Спелта 500 g
Описание
Спелтата (динкел) е позната още от древността. Тя е лесна за отглеждане и издържлива култура. Съдържа голямо количество протеини, витамините А, Е, В1 и В2, както и желязо, магнезий, фосфор и калций.
Препоръчителна употреба
Накиснете семената за 12 часа, след което можете да ги добавите към салати или закуски. Сварена за около 40 минути, спелтат може да замести ориза и картофите в различни ястия.
Съхранение
На сухо и прохладно място при стайна температура.
Хранителни стойности за 100 g
| Енергийна стойност (Kcal) | 358 |
| Мазнини (g) | 2.2 |
| от които наситени мастни киселини (g) | 0.7 |
| Въглехидрати (g) | 63.6 |
| от които захари (g) | 4.4 |
| Влакнини (g) | 10.4 |
| Белтъчини (g) | 15.8 |
| Сол (g) | 0.01 |
Произход
Австрия

