Червена киноа 250 g

Описание

Червената киноа има малко по-наситен вкус от бялата и запазва форма си по време на готвене. Също толкова богата е на протеини, фосфор, магнезий и фибри. Използва се често в срудени ястия и не съдържа глутен.

Препоръчителна употреба

Накиснете киноата във вода за около 5 минути. Измийте я няколко пъти и прецедете. Смесете една част киноа с две части вода и варете около 15-20 минути.

Съхранение

На сухо и прохладно място при стайна температура.

Хранителни стойности за 100 g

Енергийна стойност (Kcal) 384
Мазнини (g) 6.2
от които наситени мастни киселини (g) 0.7
Въглехидрати (g) 63.2
от които захари (g) 13.3
Влакнини (g) 9.7
Белтъчини (g) 14.1
Сол (g) 0.07

Произход

Боливия/ Перу