Черна леща Белуга 500 g
Описание
Черната леща е третата най-богата на протеини растителна храна след конопа и соята. Името й се дължи на факта, че след сваряване зрънцата й остават цели и лъскави, подобно на хайвер на риба белуга.
Препоръчителна употреба
Измийте лещата под течаща вода и я накиснете за 2 часа. Вари се в съотношение 1:2 (леща:вода), като може да се добави още вода при нужда. Белуга е ефектна добавка към салати и супи, както и чудесна основа за гарнитури.
Съхранение
На сухо и прохладно място при стайна температура.
Хранителни стойности за 100 g
| Енергийна стойност (Kcal) | 380 |
| Мазнини (g) | 1.1 |
| от които наситени мастни киселини (g) | 0.2 |
| Въглехидрати (g) | 56.4 |
| от които захари (g) | 2.0 |
| Влакнини (g) | 20.6 |
| Белтъчини (g) | 25.8 |
| Сол (g) | 0.02 |
Произход
Канада

