Пшеница 500 g

Описание

Едно от първите зърнено-житни растения култивирани от хората и най-разпространеното такова. Тя е източник на минерали като селен, манган и фосфор и витамините A, B, E и К.

Препоръчителна употреба

Изплакнете добре пшеницата и я оставете да ври под пухлупак около 40 минути. Може да бъде използвана в разнообразни ястия в комбинация със зеленчуци и сосове. Подходяща основа в десерти с канела и стафиди.

Съхранение

На сухо и прохладно място при стайна температура.

Хранителни стойности за 100 g

Енергийна стойност (Kcal) 328
Мазнини (g) 2.0
от които наситени мастни киселини (g) 1.0
Въглехидрати (g) 60.0
от които захари (g) 1.0
Влакнини (g) 13.0
Белтъчини (g) 11.0
Сол (g) 0.02

Произход

Австрия